Recensie: Meermintranen

“Het accepteren van het negatieve in je leven kan rust brengen in je hoofd.”

K.T. Sterling
Auteur: K.T. Sterling
Uitgeverij: Storyland
Prijs: €22

‘Rosalie lijkt het allemaal voor elkaar te hebben: een goede job, een goede vriendin, echter niet alles is wat het lijkt.
Op een dag krijgt ze te horen dat haar grootmoeder gestorven is. In het huisje aan het meer waar haar grootmoeder woonde, komt ze tot de ontdekking dat ze in werkelijkheid een meermin is.
Onderwater gaat een nieuwe wereld voor haar open. Ze is niet langer “anders” of “vreemd”, iets dat al heel haar leven naar haar hoofd werd geslingerd. Er is geen stress en er zijn geen verantwoordelijkheden.
Rosalie staat voor een dilemma. Kan ze weerstaan aan de roep van het meer? Of geeft ze liever haar leven bovengronds op? Toch moet ze haar hoofd erbij houden, want een inspecteur onderzoekt de dood van haar grootmoeder. Wanneer kwaad opzet wordt vermoed, komt zijn in zijn vizier terecht.’


Ik was heel benieuwd naar dit boek aangezien het een mengeling ging zijn tussen een contemporary, fantasie en detective verhaal. Ook het feit dat de LGTBQ+ een stem krijgt vind ik een pluspunt!

Toen ik begon met lezen voelde ik al snel een band met Rosalie, ze is een heel sterk en hardwerkende vrouw die zoveel mogelijk probeert te bereiken in haar leven. Het verhaal had me dus al snel in zijn ban, ook omdat er best veel interessant gebeurde was het moeilijk om het boek weg te leggen. De balans tussen fantasie en realiteit was perfect naar mijn mening. Sommige momenten waren wel best voorspelbaar maar daar stoorde ik me niet heel erg aan. Er waren ook naar het einde toe genoeg plotwendingen die dit goed maakte.
Meermintranen is een boek dat duidelijk maakt dat in geen enkele familie perfect is en dat het er in geen enkele wereld altijd perfect aan toe gaat. Het is een boek vol vriendschap, spanning, fantasie en mysterie.
De personages waren wel leuk, ik vond de mensen bovenwater persoonlijk het leukste en Alimara was ook heel interessant. Rosalie was een enorm realistisch personage met persoonlijke struggles, hierdoor kon ik me met momenten wel herkennen in haar. Sommige reacties van personages waren wel onrealistisch zoals die van de mama van Rosalie als ze erachter komt dat Rosalie een meermin is. Met de meerminnen en meermannen had ik niet echt een band, alleen met Dane dan misschien.

De schrijfstijl van K.T. Sterling is heel vlot en ze gebruikt ook een goede zinsbouw waardoor het lezen heel vlot gaat. De namen die ze in de onderwaterwereld hadden waren wel onnodig veel te moeilijk, namen zoals Avalenaleava, Danelauvian, Kailanigar… Ik heb ze in mijn hoofd telkens afgekort naar namen zoals Ava, Dane, Kail… want dit had me anders best kunnen storen tijdens het lezen.

Dit boek is perfect voor de mensen die nog een beetje nieuw zijn in het hele fantasie gebeuren en natuurlijk voor de fantasie fans zoals ikzelf. Ik raad hem dus zeker aan, hij krijgt van mij een 4/5!

Bedankt uitgeverij Storyland voor het recensie exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s