Recensie: Alleen

“Je leeft nu. Niet in het verleden, niet in de toekomst. Probeer er eens van te genieten.”

Auteur: Barbara De Smedt
Uitgeverij: Hamley Books
Prijs: €20,99

‘Julie Meskens gaat gebukt onder de plotse dood van haar moeder. Ze stort zich op haar studie Dierengeneeskunde en heeft ondertussen de ene onenightstand na de andere. Wanneer ze ongepland zwanger blijkt te zijn, zet dit een reeks vreemde gebeurtenissen in gang.
En dan verdwijnt ze op een hete zomerdag uit haar appartement. De politie staat voor een raadsel. Wie kan hier achter zitten? Heeft de vader van de baby Julie vermoord? Is ze weggelopen? Werd ze ontvoerd?
Alleen Julie weet wat er aan de hand is. Ze beseft dat ze zal sterven zodra haar baby wordt geboren. Toch vecht ze niet alleen voor haar eigen leven, maar vooral voor dat van haar ongeboren kind.’


Ik was enorm benieuwd naar dit boek aangezien het verhaal me zo intens en spannend leek! De cover sprak me ook heel erg aan waardoor ik niet kon wachten te beginnen met lezen.

Toen ik begon met lezen had ik een klein beetje moeite erin te komen, het verhaal kwam namelijk een beetje langzaam op gang vind ik persoonlijk. Eenmaal Julie beseft dat ze zwanger is begon de spanning wel op te zetten. ‘Alleen’ zet een heel aantal onderwerpen in de spotlight zoals parentificatie, pleeggezinnen, vandalisme, pesterijen, obsessies, wraak, persoonlijkheidsstoornissen… Veel van deze hoofdstukken zorgen ervoor dat het verhaal interessant is en leerrijk. Wat ik nog heel interessant vond was het regelmatig lezen vanuit het perspectief van het slachtoffer en het perspectief van de dader. Dit zorgde dat ik hun beweegredenen snapte en een band met beide personages kreeg.

De schrijfstijl van Barbara is enorm aangenaam om te lezen. Ze wisselt veel af van perspectieven, ze maakt veel gebruik van tijdsprongen, sommige hoofdstukken tellen zelfs af naar een bepaald moment… dit alles houdt het boek nóg spannender. Verder schrijft ze ook met korte hoofdstukken zodat je enorm snel door het boek heen geraakt, voor je het weet zit je plots 120 pagina’s verder!

De personages zijn goed uitgewerkt en vullen elkaar aan. Zoals ik al eerder zei krijgt de lezer snel een band met alle verschillende personages omdat er veel vanuit verschillende perspectieven is geschreven. Alle personages hebben duidelijke redenen waarom ze iets doen.

Ik heb enorm genoten van ‘Alleen’ van Barbara De Smedt en geef hem een 4,5/5! Het einde zag ik niet aankomen en door de epiloog hoop ik stiekem op een klein vervolg!

Heel erg bedankt uitgeverij Hamley Books voor het recensie exemplaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s